Mercedes CLA45 AMG Shooting Brake

cla shooting brake

Mercedes utökar familjen A ännu en gång. Nu är det dags för en livsstilskombi baserad på ganska nya CLA. Och givetvis kommer den även i AMG-utförande. Säg hej till Mercedes CLA45 AMG Shooting Brake.

CLA Shooting Brake kommer med och utan AMG även om det är just en AMG-version som fångats på spionbilder i såväl Tyskland som svenska urskogar. Känns lätt igen på aggressiva stötfångare och streamlineade kjolpaket.

Bilen ovan är inte någon färdig bil vilket syns inte minst baktill. Istället är det en ganska bra rendering som ger oss en idé om hur livsstilskombin som är snyggare än rymlig kommer att se ut när den är klar nån gång inom 2 år.

AMG-versionen får samma tvåliters fyra 360 hästar och 450 newtonmeter som sedan-CLA45 och även vanliga A45. Motorpaletten i övrigt innebär samma breda utbud som för övriga familjen A. Alltifrån 180 via 200 och 220 upp till 250 med bensin eller diesel och ibland Bluetec. Fyrhjulsdrift kommer endast med 250-motorn dock.

spionbild på cla45 amg shooting brake

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)