Kinesisk lyxlimpa

Mercedes S-Class Pullman

S-Klasse, S 600 Maybach

Du som precis köpt en Mercedes-Maybach S600 har snart inte längre den lyxigaste limpan från Stuttgart. Nu kommer nämligen Mercedes Benz S-Klasse Pullman som är snäppet värre.

Här ovanför ser vi en Mercedes MayBach S600 posera där den gör sig som bäst enligt Mercedes. Utanför juveleraren på fina gatan i den kinesiska megastaden. Men snart blir den omkörd på dyngstacken.

mb-s-class-pullman-2015-render

Medan en Maybach S600 kostar futtiga 2 miljoner får du punga ut med mera ståndsmässiga 10 miljoner och uppåt för nya S-Klasse Pullman. Så vad får man då för pengarna? En 6.4 meter lång bepansrad lyxlimpa med extra allt utom möjligen den där yttersta lättheten i steget.

Chauffören sitter i en separat kabin där framme för att inte kunna överhöra plutokraternas ränksmidande i lädersofforna. Modellen kommer eventuellt inte att tillverkas av Stuttgart själva utan istället läggas ut på Brabus. Och det är inte heller säkert att S-Klasse Pullman ens kommer att säljas i USA. Kina är som sagt den primära marknaden här.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)