Nya sportbilar 2016

Alpine Celebration concept

Nytt år innebär nya bilmodeller. Idag ska vi titta på nya sportbilar 2016. Det blir sex olika modeller varav en är en återuppstånden fransk sportbil!

Alpine

Efter mycket snack och liten verkstad i många år ska det under 2016 äntligen vara dags för comeback för varumärket Alpine. 1973 gick det franska sportbilsmärket upp i Renault och försvann som eget märke. En och annan Renault Alpine (senaste 1995 hette den Alpine A610) har sett dagens ljus utan någon direkt framgång. Inte att förväxla med BMW-förädlaren Alpina eller den japanska bilstereotillverkaren Alpine Electronics. Presentation under 2016 men inga leveranser innan 2017.

Aston Martin DB11

Aston Martin DB11 rendering

Efter DB9 kommer DB11 på Aston-språk. DB10 fick bara agent 007 köra men Aston Martin DB11 ska vara tillgänglig för alla. Alla som kan hysta upp lite drygt 2 miljoner kronor alltså. Största visuella skillnad på Bonds DB10 och salubilen DB11 hittar du i belysningen framtill. Medan Bond får köra omkring med ljus så smala att de aldrig skulle klara EU-reglerna får den ’vanliga’ bilen något större ögon. Motordonation från Mercedes-AMG GT S. Bilen på bilden är en rendering från Car Magazine.

BMW M2

BMW M2 coupe

Lilla 2-serien hinner knappt komma igång med försäljningen innan det är dags för en M-modell som då givetvis blir BMW M2. Sägs vara busigare och roligare än både M3 och M4 och föra tankarna tillbaka till den allra första M3:an från 1986. Nya M2 presenteras i Detroit i januari men det finns faktiskt redan flera bilar ute på vägarna inte minst i USA. Här är en i NYC.

Bugatti Chiron

Bugatti Chiron

När Buggati Veyron kom var den världens motorstarkaste seriebil och hade ett pris som matchade. Nu har dett gått över 10 år och efter otaliga varianter och versioner är en ersättare äntligen på väg. Den nya bilen heter Bugatti Chiron men ännu vet vi inte hur den ser ut. Eller gör vi det? Spionbilden ovan men även Bugattis bidrag till Gran Turismo 6 sägs ge ledtrådar.

Acura/Honda NSX

Honda NSX

Honda NSX var ingen storsäljare på sin tid, ingen verkade tro på att Honda kunde göra riktiga superbilar. Med tiden blev dock NSX en kultbil och idag stiger priserna skarpt. Rätt läge för en ny Honda NSX eller Acura NSX alltså. Men om konkurrensen var tuff på 90-talet så är det inget mot vad den är idag när till och med Ferraris är lättkörda pålitliga vagnar. Honda tar till hybridvapnet och förser nya NSX med inte mindre än tre olika elektriska motorer som understödjare till bensinmotorn.

McLaren 570S (och 540)

mclaren-570s

2016 är året då McLaren äntligen får lite större bredd på sitt utbud. För det står nya McLaren 570C och lillebror 540 som dock lär få stå i skuggan av storebror. McLaren 570C är allt det 650S inte är. Billigare, lättare att köra och, inte minst med tanke på målgruppen, lättare att kliva i och ur. Beställ nu för leverans till sommaren. Pris från 1.7 miljoner. Jag har provsuttit den och suget är oväntat stort.

Det var sex olika nya sportbilar 2016. Några kommer ut i bilhallarna medan andra bara presenteras under 2016. Men det finns förstås flera nya modeller som inte nämns här. Exempelvis Porsche Panamera generation 2, BMW M4 GTS, Audi TT RS, Chevrolet Camaro, Lotus 3-Eleven, Mercedes-AMG GT3, Ferrari F12 tdf och Ford GT för att nämna några.

"Nya sportbilar 2016", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)