Nya SUV-modeller 2016

Jaguar F-Pace

Nytt år innebär givetvis massor av nya bilmodeller. Idag ska vi titta närmare på nya SUV-modeller för 2016.

SUV:en och då framförallt kompakt-SUV:en är den populäraste av alla bilklasser i stora delar av världen idag. Dels minskar sedanens andel ytterligare men framförallt är det de tidigare så populära minibussarna som får stryk. Något som inte minst drabbar fransmännen.

Här är 5 av de nya SUV-modeller du kan beställa och i flera fall även hinna få ut under 2016.

BMW X2

BMW X2 rendering

Efter en helt ny BMW X1 under 2015 så är det snart dags för en BMW X2 för att komplettera syskonskaran som idag består av besten X6 och mellanbrodern X4. BMW X2 bygger givetvis på praktiska BMW X1 och väntas presenteras redan i början på 2016 för leverans framåt hösten. I grundutförande framhjulsdriven och med trepip men givetvis går det att få den avsevärt kraftfullare och dyrare.

Bentley Bentayga

bentley bentayga

Bentleys monster-SUV Bentayga visades upp under hösten 2015 och under 2016 kommer du (kanske) att få se den på vägen. Fast du får nog lämna Sverige då. London och mellanöstern torde vara bra för Bentayga-spotting. En väldigt stor bil till ett väldigt högt pris som går att extrautrusta för väldigt mycket pengar. Fel val för miljövännen.

volkswagen tiguan 2016

VW Tiguan

Folkvagns people carrier i mellanstorlek heter Tiguan och till 2016 förvandlas den från en hel del minibuss till mera SUV helt i linje med rådande trend. Ser den nästan inte lite BMW ut från sidan? Byggd på VWs MQB-plattform och kommer även i GTE-utförande, alltså som laddhybrid. Nya Tiguan är både större och lättare och rymligare. Når handlarna redan i april månad. Även nya Skoda Snowman som väntas visas upp i Paris i april baseras på samma plattform.

Jaguar F-Pace

Jaguar F-Pace

Lagom till sommaren 2016 när äntligen Jaguars första och faktiskt hett efterlängtade SUV Jaguar F-Pace bilhallarna. Du kan läsa mera om Jaguar F-Pace här och här (priser).

Maserati Levante

Maserati Levante

Det har varit mycket fram och tillbaka kring Maseratis försök till en första egen SUV. Konceptet Kubang visades upp redan 2011. Nu ska dock Maserati Levante äntligen vara klar för såväl premiär som tillverkningsstart under 2016. Här blir det inga frugala drivverk utan stället treliters sexor och senare vinkelåttor med 560 hästar.  Motorn sitter fram och driver på alla fyra hjul med hjälp av en åttaväxlad automatlåda från ZF.

Land Rover Discovery 2017

Andra nya SUV-modeller vi kan förvänta oss att höra och se mer av under 2016 är bland annat nya Ford Edge, Seat Leon SUV, Range Rover X3 och nya Land Rover Discovery för 2017 .

"Nya SUV-modeller 2016", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)