Spionbilder

Nya Volvo V90 spottad!

volvo v90

UPPDATERAD MED NYA BILDER. Här är nya storkombin Volvo V90 ute åker någonstans i Sverige. Rejält påklädd så vi inte ska se hur den ser ut innan premiären i början på nästa år.

När S80 nu går i graven är det dags för nya Volvo S90 och senare Volvo V90 att ta vid. Premiären sker förmodligen på Detroit-salongen 2016.

Den tunga maskeringen gör det givetvis svårt att se särskilt mycket av designen men vad som tydligt syns är de nya LED-ljusen från XC90 kallade Tors Hammare. Ett tydligt signum för nya Volvo.

Tittar jag i bilregistret är bilen på bilden registrerad i slutet på maj månad i år, har 306 hästar och går på bensin. Givetvis tillhör den ’ett företag från Göteborg’. Längden anges till 4851 mm och bredden till 1876 mm. Och att det är en ’herrgårdsvagn’ som det så mossigt heter på svenska. Något som inte är helt uppenbart på bilden där C-stolpen liksom försvinner.

Om jag kompletterar med en bild i form av en rendering hur man tror att nya Volvo S90 ska se ut så kan det se ut såhär.

volvo s90 rendering

Dessutom har det precis läckt ut bilder på vad som sägs vara en skalmodell av Volvo S90 från kinesiska Mogomodel.

Volvo S90 från Mogomodel

Och så har vi motsvarande skalmodell för Volvo V90. Även denna ’läckt’ från Kina.

volvo v90

Nya Volvo V90/S90 kommer förmodligen att tillverkas både i Torslanda och i Kina. Det är även i Kina den största marknaden för bilen anses finnas. Åtminstone för sedanen. Kombin lär fortsätta sälja riktigt bra i Sverige om den inte blir alltför tokdyr.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)