Opraktiskt och kraftfullt från Volvos nya syskonmärke

Polestar Hybrid Coupe med 600 hästar

polestar hybrid

Volvo har bestämt att Polestar ska stå för elektrifiering och prestanda. Först ut blir en Polestar Hybrid Coupe-modell med upp till 600 hästkrafter.

Polestar ska dessutom bli en alldeles egen fristående biltillverkare eller i alla fall ett eget varumärke precis som det kinesiska syskonet Lynk & Co.

För att särkilja sig från förnuftiga pappa Volvo och sätta varumärket ordentligt på kartan tänker Polestar börja med en coupe-modell på 600 hybrida hästar.  Alltså bensinmotor + elmotor. Allt annat än familjevänligt och tryggt. Och bilen kommer givetvis inte heller att se ut som på bilden ovan. Uppgifterna kommer från Autocar.

Drivlina och karossdesign blir helt egna för Polestar Hybrid men bottenplatta och många osynliga delar kommer förmodligen att delas med Volvo, allt handlar om att spara in på dyra utvecklingskostnader.

Ny chef för Polestar blir Thomas Ingenlath som därmed lämnar posten som designchef på Volvo. Allt har fått en flygande start nere i Torslanda och kanske får vi se något som visar på Polestars väg framåt redan på bilsalongen i Frankfurt i september.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)