Panamera kan få en elektrisk lillebror

Porsche Pajun kan bli elbil

Porsche-pajun-render

Vi tror oss vet att Porsches nästa helt nya modell blir en baby Panamera och att namnet förmodligen blir Porsche Pajun. Nu hör vi att den kan bli elektrisk.

Porsche Pajun ska förmodligen baseras på VW-plattformen MSB om än i modifierad form. Förutom en elversion kan även en bränslecells-variant bli aktuell. Dettas baserat på patentansökningar Porsche nyligen lämnat in.

Plattformen ska eventuellt kallas eMSB och placerar motor och batterier bakändan med separat drivning av de två bakhjulen för möjligehet till torque vectoring. Effekten sägs bli hela 420 hästar vilket händelsevis matchar Tesla Model S 85D ganska exakt.

porsche-panamera-sport-turismo-concept

Bilen på bilden ovan är en Panamera Sport Turismo Concept från 2012 och ger en fingervisning om utseendet på Porsche Pajun. Pajun ska konkurrera med bilar som BMWs 5-serie, Mercedes E-klass men även med Volvo om göteborgarna gör ett lika bra jobb med nya V90 som med XC90.

Porsche Pajun förväntas lanseras som årsmodell 2018. Pajun kan för övrigt vara en sammandragning av Panamera Junior. Eller inte.

En modell möjligen föreställande Porsche Pajun Porsche Design Tower i Miami förra året.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)