Provkörning av Tesla Model S

I förra veckan var det dags för officiell provkörning av Tesla Model S på svensk mark. Bilkoll var där.

Det blev ärligt talat inte så mycket köra men bilen kändes oerhört genomarbetad och fin. Visst skulle sätena kunna vara mera skålade och visst kunde plasten på dörrens insida varit mera eftergivlig och njuk men på det hela kan man inte annat än imponeras av detta tekniska mästerverk. Och accelerationen är grym. 0 till 100 på 6.2 sekunder.

Testbilarna är 85KW-versionen med en räckviddd på 50 mil och fullt utrustade vilket innebär att prislappen når saftiga 1 miljon kronor. För strax under 800 000 kan du få 60KW-versionen med lite lagom utrustning.

De första svenska bilarna börjar levereras just precis nu så snart får du nog syn på en Tesla Model S i svensk trafik. Det ska bli spännande att se hur de klarar svensk vinter.

Skulle jag inte köpa en Tesla Model S själv då? Jo, det skulle jag väl egentligen. Men jag fegar lite och kör BMW en sväng till. Och trots att jag kryssade i nästan allt så är min nya 335iAxD Touring ändå billigare än den billigaste Model S. Och däri ligger trots allt en stor del av problemet.

Bygg din egen Tesla Model S här.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)