Är Mr Shelby tillfrågad?

Puritalia 427

puritalia 427

Är en Ferrari för vanlig och en Mazda Miata alldeles för simpel? Då kanske du ska titta närmare på en Puritalia 427.


Puritalia 427 Roadster är en taklös liten tvåsitsig sak i ungefär samma storlek som nya Mazda Miata 2016 och med en bak som jag tycker för tankarna till Lexus gamla cabriolet SC430. Eller kanske Jaguar XJ?

Fronten känns däremot väldigt italiensk och här tänker jag på både Fiat och Alfa Romeo. Närmare bestämt Alfa 8C och lilla 4C.

I sin helhet påminner bilen inte så lite om en Shelby Cobra 427 och det är kanske härifrån siffran 427 kommer. 427 exemplar av Puritalia 427 är i alla fall vad som planeras byggas. Priset anges till ca 220 000 dollar.

puritalia-427

Puritalia 427 byggs av ett helt nytt bilföretag i Neapel och givet Italiens allmänna ekonomiska läge får det nog anses vara ett ganska så tufft beslut. Förutsättningarna är helt enkelt inte de bästa.

Motorn är en Ford Coyote V8 på fem liter och 445 hästar. Bör räcka mer än väl i denna lilla konstruktion. Men skulle det inte räcka kan du även få en kompressormatad version på 605 hästar.
http://youtu.be/pklntDYX2Sc

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)