för kinesisk storstadsjungel

Qoros 3 City SUV

qoros-3-city-suv

Kinesiska Qoros med starka inslag av svensk bilexpertis har precis visat upp sin tredje variant av basbilen Qoros 3. Nya modellen kallas Qoros 3 City SUV och det är precis just vad det är.

Qoros 3 City SUV visades nyligen upp på Guangzhou Motor Show och det är just på hemmamarknaden Qoros framförallt kommer att fungera. Samtidigt som bilen är väldigt basal jämfört med europeiska märken är den modern och trygg och snygg i jämförelse med det mesta i inhemsk kinesisk väg från tillverkare som exempelvis Roewe, Geely eller Great Wall.

qoros-3-city-suv

Qoros 3 City SUV kan jämföras med exempelvis Subaru XV Crosstrek eller VW Golf Alltrack. Alltså mera crossover än riktig SUV. Någon fyrhjulsdrivning är dock inte aktuell i dagsläget. En lagom stor lagom billig bil för den kinesiska storstadsjungeln helt enkelt.

Bestyckningen blir en 1.6 liters turbomatad bensinmotor på 156 hästar kombinerat med en manuell sexväxlad låda alternativt en dubbelkopplingslåda kopplad till framhjulen. Accelerationen är måttliga dryga 10 sekunder till 100 km/h men så är det stopp i trafiken nästan för jämnan i större kinesiska städer.

Qoros ägs av kinesiska Chery tillsammans med Israel Corporation som mest jobbar med energi och shipping normalt. Teamet som tar fram Qoros modeller kommer till stor del från Tyskland, Sverige och övriga Europa.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)