Guangzhou Motor Show

Qoros 5 crossover

qoros 5

Efter 3 kommer ofta 5 i bilvärlden. Kinesisk-Israeliska bilbyggarna Qoros är nu redo att presentera den nya SUV:en Qoros 5.

Qoros 5 blir en typiskt trendkänslig crossover som är mera kompakt och rymlig än terrängduglig. Storleksmässigt och även lite designmässigt ligger Porsche Macan närmast till hands.

Premiären begås på Guangzhou Motor Show vilket är lämpligt med tanke på målgruppen. Det är nämligen i Kina Qoros säljer och primärt ska sälja sina bilar. Även om man säger att Europa ska invaderas tids nog.

qoros q5

Lillebror Qoros 3 finns idag som sedan, hatchback och crossover. Det finns ingen anledning att inte tro att även nya Qoros 5 kommer i dessa olika skepnader tids nog.

Precis som i Qoros 3 kan vi förvänta oss Qoros 5 med en fyra med eller utan turbo samt en sexväxlad låda som finns manuell eller som dubbelkopplingsbox. Framhjulsdrift är standard medan fyrhjulskrafs kostar extra.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)