God framkomlighet i förorten

Range Rover Coupe när Evoque inte är posh nog

Range Rover Coupe

Nya Range Rover Coupe kan bli JLRs nästa storsäljare. En bil för vägen snarare än utanför vägen hamnar den någonstans mellan Evoque och Range Rover Sport.

Modellen är inte officiell ännu så namnet kan ändras även om Range Rover Coupe är det mest sannolika namnet på projekt L560 som den heter internt. Huvudsakliga konkurrenter blir BMW X6 och MB GLE och precis som med dessa är det hållning och utstrålning snarare än superba offroad-egenskaper som står i fokus.

Större än Range Rover Evoque och enklare än Range Rover Sport kommer nya Coupe att bygga på samma plattform som nyligen lanserade Jaguar F-Pace. L560 är dock både längre och lägre för något mindre SUV-känsla.

Range Rover Coupe

Coupe kan dessutom bli JLRs första modell som får de nya treliters Ingenium-sexorna redan från start. Motorn verkar vara något försenad och har tvärtemot vad jag trodde ännu inte presenterats i samband med lanseringen av nya Land Rover Discovery.

Även om bilen primärt är avsedd för vägkörning kommer den att gå att få med fyrhjulsdrift och Terrain Response för den som vill ha allt.  En SVR-version är säkerligen aktuell tids nog men om det blir någon hybrid är mera tveksamt idag.

Får vi se den redan i Geneve eller dröjer JLR till Frankfurt i höst månde?

"Range Rover Coupe när Evoque inte är posh nog", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

RedaktörBilkoll.se
Redaktör och ansvarig utgivare för Bilkoll.se. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *