En vecka med Range Rover Sport 2016

Range Rover Sport HSE

Den tredje och sista testbilen från Jaguar Land Rover under 2016 blir lyxiga svenskfavoriten Range Rover Sport i HSE-utförande. En bil med en ’fet’ känsla.


Range Rover Sport är lillebror till fullstora Range Rover som dock inte är särskilt vanlig i Sverige. Den är helt enkelt för stor för de flesta. RR Sport kostar från 657 000 kronor och kommer i inte mindre än sex olika utföranden. Testbilen är en HSE Dynamic och kostar hela 927 000 kronor med alla extra options.

I Dynamic ingår luftfjädring och LLs eget Terrain Response samt ett ljudsystem på 250W. Trots detta kändes ändå inte bilen helt komplett. Bland annat saknades glastak konstigt nog. Vad jag vill säga att det lätt drar iväg över miljonen om du vill köra en fullutrustad Range Rover Sport även med någon av de mindre motorerna.

Helhetsupplevelsen är mycket positiv. En bil som Range Rover Sport kanske inte kan anses vara helt modern (på flera plan) men känslan att köra den är ’fet’ och det är lätt att känna sig som kung på vägen – på gott och ont givetvis. På så sätt är den en värdig konkurrent till tyska och amerikanska stor-suv:ar.

Till våren 2017 hoppas jag att det kan bli aktuellt att köra helt nya Land Rover Discovery med plats för sju. Nu är det dock långhelgsledigt på Bilkoll och jag åker iväg till Asien. Vi får väl se om jag hittar några skojiga bilar att skriva om. God Helg alla läsare! Vi ses 2017.

arneby