Nya söta Renault Twingo

renault-twingo-2014

När Renault Twingo första gången såg dagens ljus 1993 var det ingen direkt linjeskön skapelse. Nya Renault Twingo 2015 är däremot en riktigt söt liten rejsputte.

Dagens småbilar har ofta en tvärställd motor, framhjulsdrivning och tveksam inredningskvalitet. Det gör det extra kul att nya Renault Twingo, som är generation 3, har såväl drivning som motor baktill. Ledordet är givetvis sportighet och det syns tydligt även på utsidan. Rejsiga stripes och pigga färger. En Porsche 911 för innerstan kanske?

renault twingo

Bestyckningen är antingen en trecylindrig sugmotor på en liter och 70 hästar eller en turboladdad trepip på 900 kubik som ger 90 hästar och 135 Nm i vrid. Inte mycket men så väger inte en Twingo särskilt mycket heller. Förklaringen till detta är bland annat att chassit är detsamma som i nya Smart ForFour och därför måste vara lätt som vinden eller åtminstone kompositplast.

”It is the only city car capable of carrying a boxed Swedish bookshelf.”

Inredningen sägs vara lekfull och billig. Sportigheten accentueras med ratt som är platt nedtill, kontrasterande färger i klädsel och en GPS-navigator från TomTom. Trots mindre yttermått är storleken inuti större än för Twingo generation 2. Om lastutrymmet bak säger Renault stolt att det går att få in en IKEA-bokhylla i platt paket.

renault twingo

Det är i dagsläget inte klart när nya Renault Twingo kan tänkas nå Sverige. Men jag hoppas och tror på nån gång under 2015.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)