SEMA 2014

Scion FR-S piffar upp SEMA

scion fr-s

Varje höst samlas världens bilförädlare på SEMA-mässan i Las Vegas för att jämföra sina kreationer. I år visar mini-targan Scion FR-S upp sig.

De flesta utställare är tredjepartsföretag men genom åren har biltillverkarna själva börjat dyka upp allt mer för att visa att de är med i matchen. Och för att den tuning och customizing som vi i Sverige mest tycker berör landsbygden är big business både i USA och Asien.

Bland årets utställare vill jag speciellt nämna lågprismärket Scion (USA only) som i år ställer upp med ett gäng upphottade budgetbilar. Allra tuffast är nog lilla targa-modellen Scion FR-S.

Men även om Scion FR-S är så snygg att den skapar oväntat habegär ska man komma ihåg att det fortfarande är en ganska enkel konstruktion under den läckra karossen. Motorn är en tvåliters boxerfyra på 200 hästar kopplat till en manuell sexväxlad låda. Priset i USA är ca 25 000 dollar.

Andra knasiga skapelser från just Scion är bland annat den 70-tals- och skateboard-influerade custningen av lilla skåpet xB.

scion xb sema 2014 edition

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)