Test av hyrbil från Silvercar i USA

Lyckad hyrbilsupplevelse med Silvercar

silvercar

Med Silvercar får du en välutrustad silverfärgad Audi A4 varje gång du hyr en bil i USA. Jag har testat och är riktigt nöjd.

När jag var i New York nu i juli passade jag på att prova att hyra en bil från Silvercar istället för från de stora bolagen Avis, Hertz och Budget. Silvercar är delägt av Audi USA och anledningen till att det är troligen att få visa upp bilarna som inte säljer lika bra som huvudkonkurrenten BMW i USA.

Silvercar försöker göra rätt där de traditionella firmorna gör fel. Bokning och betalning sker i en snygg app för iPhone eller Android. Inga avgifter tillkommer för extra förare, GPS eller fåniga tilläggsförsäkringar (som du inte behöver men som de stora bolagen gör allt för att lura på dig).

silvercar

Jag plockade upp bilen i ett garage tillhörande ett stort hotell i Brooklyn (finns en station även på Manhattan). Genom att göra så slipper Silvercar dyra egna anläggningar. På flygplatserna ligger anläggningarna en bra bit från ankomstterminalen men har i gengäld en coach du kan beställa fram via appen.

Silvercar har en biltyp. En silverfärgad Audi A4 med 2.0T-motorn och bra utrustning. Närmare bestämt automatlåda, läderklädsel (motorsäten), luftkonditionering, Sirius-XM satellitradio, Audi orginal GPS (del av MMI) och dessutom inbyggd WiFi hotspot så du slipper dyr roaming på din svenska telefon. I dagsläget är det den nu utgående generationen av A4 som gäller. Vår bil var (troligen) årsmodell 2015.

Noteras ska att bilarna har amerikanska inställningar och komfort vilket är avsevärt ’svampigare’ än EU-specade bilar. Men med alla de otäcka potholes Manhattans gator bjuder på är det nog inte helt fel.

Silvercar interior

Vid återlämning av bilen orkade jag inte själva tanka upp den. Straffavgiften för detta blev minst sagt rimliga 5 dollar (utöver själva bensinpriset då). Totalt kostade bilen per dag ungefär som en amerikansk hyrbil i någon av de två minst klasserna. Alltså en liten Kia eller Hyundai med automatlåda men i övrigt helt utan utrustning. Silvercars priser varierar beroende på typ av veckodag.

Jag är mycket nöjd med Silvercar och kommer säkerligen att hyra bil av dem igen. Nu vill jag se konceptet rulla ut på flera marknader. Och varför gör inte BMW något liknande i USA? Jag skulle vara en given kund.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)