Alla ska med!

Skoda Kodiaq – en nuftig SUV för sju åkande

skoda kodiaq 2017

Så har då äntligen tjeckiska Skoda fått sin första ’riktiga’ SUV efter praktiska Yeti. Nya Skoda Kodiaq bygger på samma plattform som koncernsyskonen Ateca och Tiguan.

Seat Ateca är visserligen hela 34 cm kortare och Volkswagen Tiguan något större men alla bygger på de på VW-gruppens plattform MQB och det gör för all del även Audi Q5. Kodiaq (4,7 meter) lastar bättre än såväl syskonet Superb Kombi som nya Volvo XC90. Kodiaq kan fås med 5 eller sju säten och verkar helt klart bli det riktigt nuftiga alternativet för stora familjer med extra allt i form av hundar och kaniner som ska med på färden.

skoda kodiaq

Fem olika motorer är aktuella vid lansering och dessa är alla redan välkända VW-snurror. Två dieslar och tre bensinare. En 240 hästar stark biturbodiesel är på gång lite längre fram, samma som idag finns till Passat.

Skoda Kodiaq 2017

Interiört känns Kodiaq avsevärt dyrare än exempelvis Yeti med stående utblås och ny stor skärm (6.5 eller 8 tum) som är uppkopplad med både Google Earth och Street View samt stöd för Mirror Link, CarPlay och Android Auto. Helt rätt tänkt Skoda!

Priset för Skoda Kodiaq är ännu inte klara med VW säger att priset hamnar mitt emellan just Seat Ateca och VW Tiguan vilket lär innebära att den bestyckning med en tvåliters TDI-motor på 190 hästar kopplad till en DSG-låda som de alla tre delar bör starta på ca 325 000 kronor.

"Skoda Kodiaq - en nuftig SUV för sju åkande", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)