Geneve-salongen

Skoda Vision S Concept

skoda vision s

Skoda har nu en riktig crossover på gång efter trevande försök med Yeti. I Geneve visades konceptet Skoda Vision S upp och joå, det blir en hybrid drivlina.

Något mindre SUV;ar, så kallade crossovers är den absolut snabbaste växande marknaden i stort sett hela världen idag och förväntas så vara de närmaste fem åren.

Inom VW-gruppen har koncernsyskonen Porsche, VW och Audi redan flera modeller ute medan Seat har sin första CUV på gång. Nu är det snart dags även för tjeckiska Skoda att hänga med på tåget.

skoda vision s

Skoda Vision S rymmer 6 passagerare på tre rader och tar inspiration från tjekisk kubism säger dess designers. Det må vara hur det vill med den saken men visst är linjerna mera praktiska än böljande om man så säger.

Vision S kommer att få en hybrid drivlina från familjens lagerhylla. En 1.4-liters TSI-motor kombinerat med två elektriska motorer – en fram och en bak – ger totalt 221 hästkrafter.

skoda vision s

Den totala räckvidden uppges därmed bli så bra som 100 svenska mil. Kombinera det med ett bra Skoda-likt pris och tjeckerna har förmodligen en vinnare.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)