Geneve 2016

Subaru XV Concept med bara tre dörrar

subaru xv concept

Subaru XV Concept är en förhandstitt på vad som förmodligen kommer att bli nästa generation av Subaru XV.

Jo, Geneve-salongen är redan passerad men då Subaru är så pass populära i Sverige tänkte jag ändå nämna detta koncept från årets salong som kan bli en storsäljare här när den väl dyker upp på riktigt.

Konceptet i Geneve kallades XV Concept men plocka bort 19″-fälgarna, de orangea detaljerna och addera två dörrar så har du en förhöjd Impreza eller vad som förmodligen blir nästa generations Subaru XV. Så mycket mer info än så får vi inte veta i dagsläget om konceptbilen på Geneve-salongen. Låt oss gissa att den tar över om ca två år.

subaru xv concept

Den idag aktuella generationen av XV kom 2012 och fick en ansiktslyftning 2015. Den börjar idag på 210 000 kronor. Med stor motor och Lineartronic automatlåda är priset 277 000 kronor. Du tar den enklast på ’kugghjulsfälgarna’.

Kritiken mot dagens modell är bland annat ’död’ styrning kring mittläget och alltför stötig gång över vägskarvar.  Och som vanligt när det gäller Subaru är det väldigt påvert inuti med billig hård plast. Men på något sätt verkar svenskar utanför storstäderna gilla det. XV är Subarus tredje mest sålda modell i Sverige idag.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)