Bilsalongen i Tokyo närmar sig

Suzuki Ignis med syskon till Tokyo

suzuki ignis

Nästa bilsalong på årsagendan är Tokyo i slutet på oktober. Dit kommer japanska Suzuki med ett helt gäng skojiga småbilskoncept. Och helt nya Suzuki Ignis.

I våras tittade vi på Suzukis koncept IK-2 på Geneve-salongen och det är inget tvekan om att det är detta koncept som står för inspirationen till helt nya Suzuki Ignis.

Vi börjar med Ignis för att det är den enda modellen i den här notisen som faktiskt är en färdig produkt. Om Suzuki Ignis kommer till Sverige är dock tveksamt, bolaget säljer idag bara tre modeller i Sverige varav två är fyrhjusldrivna.

Konceptmodeller

Suzuki Mighty Deck

Låt oss istället titta på några riktigt skojiga små konceptbilar från Suzuki. Först ut är en ute (uttalas [juut] ungefär) eller extremt liten pickis kallad Mighty Deck. Suzuki har uppenbarligen humor. Det lilla flakets bakre del kan fällas ner och döljer även ett litet dolt förvaringsutrymme.

Suzuki Air Triser

Sen har vi Suzuki Air Triser. En kompakt minivan med tre sätesrader på minsta möjliga utrymme. En biltyp som är gångbar både i asien och i afrika. Dörrarna är skjutbara och öppnas åt varsitt håll så att säga. Inuti kan sätena flyttas runt så att de istället bildar en soffa. Kanske en bil att pendla i Tokyos trafikkaos med?

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)