Banracing

Svenskfavoriten McLaren P1 GTR

McLaren P1 GTR1

Superbilen McLaren P1 kostar 11 miljoner och har tillverkats i 375 exemplar.  Men det är varken tillräckligt dyrt eller exklusivt för köparna. Lösningen heter McLaren P1 GTR.

McLaren P1 GTR är lite mer av allt utom priset. Det blir det mycket mer av. Bilen kostar 25 miljoner kronor och du får inte ens köra den på allmän väg eller ha den i ditt eget garage. Istället tar McLaren ansvar för att förvara och serva din bil och skeppa den till olika racerbanor jorden runt 6 gånger per år. Allt du behöver göra är att köpa en flygbiljett, resten ingår i priset.

För att få köpa en av de 40 tänkta exemplaren av McLaren P1 GTR måste du redan äga en ’vanlig’ McLaren P1. Bara för ryssar, kineser och araber tänker du kanske. Inte då, av de 40 bilarna är 8 stycken redan bokade för svenska kunder berättade McLaren för DI Weekend på Geneve-salongen härom veckan. Woot?

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)