Redo att avstå från stjärtvärme och elhissar?

Sveriges billigaste bil

dacia-Sandero-2012 (sveriges biligaste bil)

Sveriges billigaste bil är givetvis den begagnade. Men om du vill köpa en helt ny bil riktigt billigt är det dessa modeller du ska titta närmare på.

Helt utan konkurrens säljer Dacia Sveriges billigaste bilar. Faktum är att samtliga modeller börjar på under 100 000 kronor och billigast av dem alla är lilla Dacia Sandero för 78 900 kronor. Men då ingår inte mycket. Inte ens centrallås. Uppgradera ett steg till 90 hästar starka Dacia Sandero TCe för 89 900 kronor och du har ändå kommit riktigt billigt undan.

dacia-logan-mcv

Även på andra plats blir det en Dacia. En Dacia Logan MCV, en bil jag provkörde förra sommaren. Mitt provexemplar hade massor av extrautrustning. Det har inte den bil som kostar 87 900 kronor. Den har inte ens elektriska fönsterhissar.

Dacia Duster 2012

Ja, det blir en Dacia till. En Dacia Duster. En stor ganska snygg men oerhört påvert utrustad SUV från 99 000 kronor. Då får du drivning på 2 hjul men ingen stjärtvärme i sätena. Eller ens radio. Men den har antisladdsystem numera (EU-krav).


citroen-c1-vti-68

Men vafan, om man inte vill ha en öststats-Renault då? Ja, då får man hoppa upp till 100 000 kronor jämnt och titta på bilar som Citroen C1 VTI 68 (hästar), Kia Picanto 1.0 (finfina garantier) eller Skoda Citigo 1,0 MPI 60 HK. Den sistnämnda startar på 104 500 kronor. Därefter är steget upp till Renault Clio 1,2 över 10 000 kronor och sedan rullar det på.

Tata Nano

Världens billigaste bil ska vara indiska Tata Nano men den anses vara så farlig att den är förbjuden att säljas på åtskilliga marknader.

"Sveriges billigaste bil", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)