Hundratusentals beställningar i pipen

Tesla Model 3 produktionsbil nummer 1 klar idag

First Tesla Model 3

Äntligen har den första serieproduktionsmässiga Tesla Model 3 rullat av bandet i fabriken i Kalifornien. Totalt blir det 30 bilar under juli månad.

Det tog sin lill tid men nu är den äntligen klar, den första produktionsbilen av Tesla Model 3. En svart blev det som rullade ut ur fabriken i Fremont tidigare idag. Den tilltänkte köparen valde dock att ge bort sin köplats till ingen annan än Elon Musk själv och får därför istället bli nummer 2.

tesla factory fremont

Vad den har  för färg vet vi inte men vi vet att antalet färger och options är väldigt begränsade såhär i början av produktionen. De 30 första produktionsbilarna ska vara levererade innan slutet av juli månad. Sen ska det öka. 100 bilar i augusti och 1500 redan i september.

Nästa år hoppas Tesla kunna tillverka 500 000 enheter och skeppa de första exemplaren till Europa. Det gör mig extra glad då jag beställt ett exemplar även om jag inte direkt står först i kön.

Grundpriset för Tesla Model 3 är angivet till 35 000 dollar vilket är ca 350 000 kronor i svenska pengar. Därtill kommer ett antal, men ändå förmodligen ganska få, options att välja på. Exempelvis är inte fyrhjulsdrift aktuellt i år och många av de godsaker som går att få till toppmodellerna Model S och Model X kommer inte att vara tillgängliga för Model 3 … till att börja med i alla fall.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)