Nyheter från Tesla

Tesla Model S får Ludicrous Mode

Tesla Model S 85D med Ludicrous Mode

Vad kommer efter Insane Mode? Svaret från Teslas grundare Elon Musk på veckans presskonferens var ‘Ludicrous Mode‘ – såklart.

De samlade journalisterna och bloggarna hade nog hoppats på en produktionsklar klar Tesla Model X men fick nöja sig med budskapet att bilen kommer att börja tillverkas i år. Nya mellanklassaren Tesla Model 3 ska börja tillverkas 2017 men om det inte blir av så är det inte direkt första gången produktionsstarten av en Tesla-modell skjuts fram.

Istället valde Elon Musk att koncentrera sig på nya Model S med Ludicrous Mode, ett uttryck taget från Mel Brooks 80-talsfilm Spaceballs. Vad Ludicrous Mode egentligen innebär är att en Tesla Model S P85D med den nya programvaran kan göra sprinten från 0 till 100 på 2.8 sekunder.

Musk presenterade även en uppgradering av batteripacken på toppmodellen från 85kWh till 90 kWh för 3000 dollar. Dessutom en ny instegsmodell kallad Model S 70 RWD (med enbart bakhjulsdrift) som alltså har en batteripacke på 70kWh och kostar från 70 000 dollar.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)