Tesla Roadster generation 2 minst fem år bort

Tesla Roadster 2.0 fan render

Jodå, det blir en helt ny Tesla Roadster generation 2 men den ligger sannolikt minst 5 år bortåt i tiden. Musk & Co har mycket att göra innan dess.

När Elon Musk presenterade del 2 av sin Grand Plan tidigare i år fanns inga uppenbara referenser till en ny Tesla Roadster generation 2. När Elon nyligen återigen talade om bolagets framtid (det är där aktieägarna ser sina framtida rikedomar) bekräftade han dock att jodå, det blir en ny Roadster men att det som sagt finns mycket att göra dessförinnan för det lilla bolaget.

Musk har bland annat sagt att efter Ludicrous Mode kommer Maximum Plaid men att det också får vänta till ‘nästa’ Roadster. Redan med dagens teknik skulle Tesla kunna få en liten lätt modell att accelerera från 0 till 100 på ca 2 sekunder. Dagens batteripack på 100kWh skulle dock väga för mycket för en liten roadster.

Tesla lanserade en uppdaterad version av Roadster kallad 2.0 redan under modellens livslängd. Förra året kom sedan en rejäl uppdatering kallad Roadster 3.0 (eller R80) så en helt ny Roadster måste alltså rimligen få namnet Roadster 4.0 allra minst.

Bilden ovan är en rendering baserad på ett Toyota Supra-koncept skapad av en hängiven tysk fan som uppenbarligen även är duktig på Photoshop.

Gunnar Lindberg Årneby

RedaktörBilkoll.se
Redaktör och ansvarig utgivare för Bilkoll.se. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *