Köra taklöst i sommar?

Toyota Aygo X-Wave med canvastak

toyota aygo x-wave

När inte en vanlig Toyota Aygo räcker till så finns paketet X-Wave med canvastak och ett stort svart kryss mitt i nyllet.

Canvastaket har vi sett framförallt på franska och italienska bilar genom åren men nu vill även japanska Toyota få lite sydeuropeisk flärd. Ett canvastak gör dessutom hela bilen lättare och därmed bensinsnålare än med ett skjutbart tak i plåt med allt vad det innebär av stag och balkar.

toyota_aygo_wave_roof

Köper du nya Toyota Aygo i X-Wave-utförande får du både ett tufft x i nosen och ett avrullbart svart canvastak som släpper in solen såväl fram som bak. Operationen är helt motoriserad för att undvika den ’persiennsallad’ som ofta förekom på franska 70-talsbilar. I X-Wave-paketet ingår dessutom bättre belysning, infotainment-system och alufälgar.

Nu till det lilla problemet. Nya Toyota Aygo finns redan att köpa i Sverige från 111 000 kronor. Men tyvärr inte X-Wave-paketet. För det får du åka ned till Tyskland och plocka upp en bil. Å andra sidan blir du garanterat ensam i radhuskvarteret med den bilen.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)