Prius generation 4 med Mirai

Toyota Prius 2016 spionfotograferad!

UPPDATERAD med nya bilder! Nästa år är det dags för en helt ny Toyotas Prius. På nya spionbilder ser vi att den får Toyotas egen framtidsdesign kallad Mirai.

Mirai som helt enkelt betyder framtid presenterades i samband med konceptmodellen Mirai i slutet på förra året och nu får alltså Toyota Prius generation 4 detta formspråk som första produktionsmodell. Bakom designen står amerikanen Kevin Hunter.

toyota prius 2016

Nästa Prius bygger på Toyotas nya plattform TGNA och allt vi vet om den är att den (givetvis) har bättre bränsleekonomi än generation 3, konstigt vore det väl annars.

Toyota Prius 2016

I början på september månad har Toyota utlovat ett litet event där nya Prius ska visas upp för världen. I väntan på detta har vi egentligen inget alls att gå på mer än dessa bilder.

Uppdatering 30 augusti. Bara några dagar senare dök två nya bilder upp. Bilden överst och här nedan föreställer två stycken Toyota Prius 2016 under skeppning.

Toyota Prius 2016

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)