Tokyo 2015 Expo del 1

Toyota på Tokyo Motor Show 2015

toyota fcv plus

På årets upplaga av Tokyo Motor Show visas det upp en hel massa skojiga koncept. Här är fyra olika från världens största billtillverkare Toyota.

Vi börjar med Toyotas senaste bränslecellkoncept kallat Toyota FCV Plus. Förutom svårt futuristisk design är den helt självkörande och du blir passagerare snarare än förare. Konceptet har inte ens någon ratt men väl plats för fyra. Varje hjul har egen elmotor och undertill hittar vi bränslecellen. Kanske inte riktigt klar för lansering.

toyota sf-r concept

Toyota S-FR Concept är en riktig sötnos. Men ändå ingen Kei car faktiskt. Mera som en Mini cab kanske. Riktigt små öppna bakhjulsdrivna bilar är inte vanliga idag. Vi får väl se om S-FR blir verklighet … utanför Japan.

toyota-kikai-concept

Den här steampunkiga saken är en Toyota Kikai Concept som företaget tagit fram för att vi ska kunna uppskatta den komplexa skönheten i den mekaniska aspekten av bilar. Jo, precis så säger de. Jag tycker Kikai har läskiga ’ögon’ och mest påminner om något från en Hollywood-rulle med inslag av resor i tiden.

”machines should be objects of admiration,”

toyota jpn taxi

Sist ut från Toyota är en ny infallsvinkel på den klassiska taxibullen. Idag är det mest gamla Toyota Crown som tjänstgör som taxi i japanska storstäder. Nu tycker alltså familjen Toyoda att det är dags för något mera London-inspirerat och visar upp denna Toyota JPN Taxi i närmast produktionsfähig skepnad. Kantig, rymlig och går på LPG (gas) i detta koncept.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)