Winter is coming!

Välj rätt vinterdäck 2016/2017

vinterdäck 2017

Det har blivit hög tid att tänka på vinterdäck 2016. Om dina däck har varit med tre säsonger eller mer är det förmodligen dags att köpa nya.

Tyvärr är det många tester därute man inte kan lita på. En del för att de är utförda i Tyskland där förutsättningarna är helt annorlunda. Andra för att de är mer eller mindre köpta av däckleverantörerna.

vinterdäck 2016

Teknikens Värld gör sedan några år  tillbaka alla sina tester helt själva (i Finland). Därför håller jag dem högst i trovärdighet. De har kommit fram till att Pirelli Ice Zero är bästa dubbade vinterdäck 2016/2017. Bästa friktionsdäck är Goodyear UltraGrip 2.

Det innebär alltså att Pirelli något oväntat slår alltid starka Conentinental just i år. Deras Continental IceContact 2 kommer dock mycket nära på andra plats bland dubbade däck. Hos Teknikens Värld kommer Nokian Hakkapeliita 8 på tredje plats. Läs hela testet i TV nummer 22 2016.

vinterdäck 2016

Tidningen Vi Bilägare tycker istället att Continental ContiVikingContact 6 är bästa dubbade vinterdäck medan Nokian Hakkapeliita R2 är bästa odubbade vinterdäck.

Dina nya vinterdäck köper du billigast på nätet. Har du redan en däckhandlare som förvarar dina däck kan han bli lite gnällig när du kommer med nätköpta däck. Så kolla detta först. Bäst och billigast på nätet är Däck365, Däck247, Dackonline och Bythjul enligt Prisjakts användares omdömen.

Är du sugen på lite snygga alufälgar även på vintern kan du titta in på ABS Wheels. De säljer även gummi och hela däckpaket. Mata bara in ditt registreringsnummer så får du förslag på däckpaket som passar just din bil.

Så var det då det här med datum. Du får sätta på vinterdäcken (dubbade eller ej) från och med första oktober om vädret så påbjuder. Du måste sätta på dem senast 1 december och får ta av dem tidigast den 31:a mars.

"Välj rätt vinterdäck 2016/2017", 5 out of 5 based on 2 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)