Geneve-salongen

Volkswagen Arteon ersätter Passat CC

Volkswagen Arteon

Aldrig en lugn stund hos Volkswagen i Wolfsburg. På Geneve-salongen om några veckor lanseras bland annat Passat CC’s ersättare Volkswagen Arteon.

Nya Volkswagen Arteon blir troligen lite större än Passat och vad amerikanerna kallar en premium midsize sedan. Bottenplattan är dock givetvis densamma som i just Passat då lågsäljande nischbilar som Arteon helst inte får kosta så mycket i utveckling.

Volkswagen Arteon

Designmässigt finns likheter med nya Golf GTI men framförallt med USA-SUV:en Atlas om vi tittar i fronten. Även baktill ser vi likheter med Atlas LED-ljus. Inuti blir det gott om plats och fyra dörrar säger VW.

De två bilderna här ovan är båda officiella teasers från VW och de enda bilder som ännu släppts. På spionbilder kan man dock se att nya Arteon inte blir fullt så långt utdragen som många tidiga renderingar velat göra gällande.

volkswagen arteon prototyp

Motorutbudet blir ganska brett med dieslar och bensinare från 150 till 280 hästar samt en plugin-hybrid (Arteon GTE?) med batteripacke på 60Ah är även planerad framöver.

Huvudsakliga konkurrenter får anses vara de lika tyska BMW 4-serie och Audi A5 i dagsläget. Det säger förmodligen även en hel del om prisbilden.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)