It's retro-tajm!

Volkswagen Bulli kan bli verklighet

Volkswagen Concept Bulli

Volkswagen har tidigare sagt att den söta retrobussen Bulli inte blir verklighet. Nu verkar doktorerna i Wolfsburg ha ändrat sig. Kanske.

Vad som fått VW-ledningen att tänka om är den nya trenden med sub-brands eller undermärken (låter inte riktigt klokt). Kan Citroen lansera DS som ett eget märke i Kina och BMW nya elektriska i-serien så ska väl inte Wolfsburg vara sämre.

Volkswagen Concept Bulli

Inom koncernen verkar Audi vara på väg att skapa ett eget märke av TT och Mercedes håller på och trixar med Maybach fast de egentligen redan lagt ned det en gång.

Vad Volkswagen nya märke ska heta är inte klart än men att såväl nya Beetle Dune Concept och Concept Bulli kommer att höra dit är klart. Plus flera nya varianter på Beetle säger tyska Autobild.

Volkswagen Concept Bulli

Innan du nu krossar spargrisen ska det tilläggas att rykten kring precis just detta har florerat flera gånger tidigare. Men visst förtjänar Volkswagen Bulli Concept att tillverkas?

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)