Korv korv korv!

Volkswagens bästsäljare är inte en bil utan currywurst

currywurst

Volkswagen är världen näst största biltillverkare. Men det Volkswagen säljer allra mest av är inte bilar utan klassisk tysk currywurst.

Jo, så är det faktiskt. Volkswagens egen currywurst var först bara till för anställda och finbesökare men går sedan några år tillbaka att köpa för alla. Den går till och med på export till inte mindre än 11 olika länder. Det finns flera olika smaker även om just currywurst är allra populärast tillsammans med bockwurst.
currywurstmobile
Det gör att räknat i antal units (korvar vs bilar) så säljer Volkswagen idag mera korv än bilar. Flera hundra miljoner korvar om året faktiskt. Och då kan bilsidan ändå tillgodoräkna sig alla undervarumärken som Audi, Seat, Bentley, Porsche och så vidare.

Biltillverkningen började redan 1937 i Wolfsburg medan korvstoppningen kom igång först en bit in på 70-talet. Idag har den till och med egen sida på Facebook.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)