Elbilsrally

Volkswagen E-Up! provkörd

volkswagen e-up!

På besök hos Bosch i Berlin fick jag igår chansen att provköra elbilen Volkswagen E-Up! En riktigt kul liten sak.

Bosch skulle egentligen visa upp sina nya sladdlösa elverktyg i Professional-serien men överraskade även med en provkörning av lilla E-Up! som man varit med och tagit fram laddningssystemet till.

Jag fick köra själv men hade en tysk co-driver som drog i handbromsen så snart han tyckte det blev läskigt. Det hela gick ut på att köra en konbana med slalom, precisionskörning, fickparkering, backa rakt och slutligen även backa i en slalombana. Riktigt kul och riktigt lätt även vid första försöket med smidiga lilla E-Up!

E-Up!

Kvalitetsmässigt kändes bilen mycket bra och det var lätt att omedelbart få koll på alla viktiga vred och rattar. Jag fick ingen som helst genomgång av bilen innan start men det gick finfint i alla fall. Utrymmet var gott och fyra personer fick utan knot rum i kupén. De där bak kanske inte ville åka med alltför många mil dock. Även bakåtsikten (dock utan baksätespassagerare) får anses vara utmärkt.

Volkswagen E-Up! presenterades våren 2013 och kan nu köpas i Sverige från 270 000 kronor med en elmotor på 82 hästar och ett li-ion-batteri på 18.7 kWh. Läs mer om Volkswagen E-Up! på svenska här.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)