Ny version av Folkhemsfraktaren

Volkswagen Passat 2015

volkswagen passat 2015

Volkswagen Passat har i mångt och mycket tagit över titeln som Folkhemsfraktaren från Volvo V70. Nu är det dags för en uppfräschning. Det här är Volkswagen Passat 2015.

Nya Passat bygger givetvis på VWs MQB-plattform och är mindre bulkig än föregångaren med ett lite tightare linjespråk. Och även om hjulbasen är längre än tidigare så är bilen i sin helhet något kortare. Som modet föreskriver är bilen även bredare och lägre.

passat 2015

Volkswagen Passat 2015 kommer med en uppsjö av motorer som vanligt. Från riktigt snåla (och klena) 1.4 TSI till kralliga V6 (tids nog hoppas jag). Det blir även en laddhybrid på 208 hästar med närmare 100 mils räckvidd sägs det. Vanligast blir dock 1.8 till tvåliters bensinare och dieslar med turbo på mellan 148 och 236 hästar.

passat 2015

Nya Passat kan fås med LED-ljus både fram och bak och nu även med Headup-display, massor av olika trafiksäkerhetsfunktioner och ett läckert digitalt instrumentkluster (se bild).

passat 2015

Nya Passat sedan (som vi svenskar helst undviker) kostar från 283 000 kronor i Masters-utförande medan kombin Passat Variant bara kostar från 260 000 i samma utrustningsnivå. Detta på grund av en kampanj.

Lite fräckare Passat Sportscombi i Masters-utförande börjar på 293 000 kronor. Den populära fyrhjulsdrivna Passat Alltrack låter dock vänta på sig ett tag till.

Bygg din egen nya Volkswagen Passat här.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)