Torslanda får sin egen M-division

Volvo köper Polestar

Volvo S60 Polestar

Precis som sina stora tyska konkurrenter väljer nu Volvo personbilar att köpa trimföretaget Polestar Racing helt och hållet.

Logiken är enkel, Polestar-modellerna säljer bra och marginalerna är avsevärt högre än för en vanlig standardvagn. Företagen har officiellt samarbetat sedan 1996 och efter 20 år tycker alltså Torslanda att det är dags att knyta närmare band. Dessutom har det närmast blivit en hygien-faktor bland prestigemärken år 2015 att ha sin egen prestanda-avdelning.

Volvo räknar med att sälja ca 750 stycken Volvo S60/V60 Polestar under 2015 och givetvis ännu flera nästa år. Vi kan nog räkna med Polestar-versioner även av kommande modeller såsom exemplevis den V70-ersättare som dyker up inom två år.

Polestars tävlingsdivision ingår inte i köpet utan jobbar vidare med motorsport som tidigare, nu med nya finansiella muskler. Ett namnbyte på racingstallet är dock aktuellt för ägaren Christian Dahl. Tävlingsbilarna fortsätter att komma från Volvo.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)