En teaser från Torslanda

Nya Volvo XC40 den här veckan?

Volvo XC40

Är Hisingen redo att visa upp nya Volvo XC40 den här veckan? En släppt detaljbild tyder på att så kan vara fallet.

Volvo själva vill bara säga att det rör sig om ett koncept som ska visas upp i Göteborg i veckan. Samtidigt stämmer såväl utförande på bilden som tidpunkten med den i höstas utlovade crossovern Volvo XC40 baserad på plattformen Compact Modular Architecture – CMA. En plattform för nya modeller både för Kina och västvärlden.

Notera den helt upprätta grillen, hur huven sträcker sig uppåt och hur det är svart plast runt hjulhuset. Visst tyder det på en SUV snarare än en sedan eller kombi? Med Tors Hammare LED-ljus blir det hela dessutom 100% Volvo direkt.

Nya Volvo XC40 kommer förmodligen att tävla i samma klass som BMW 1-serien, Audi Q3 och Lexus NX för att nämna några modeller. Nedan kan du se tidningen Autocars idé om hur bilen skulle kunna se ut. Minus de gräsliga fälgarna då får vi hoppas.

Volvo XC40 rendering by Autocar

Nu på onsdag kommer utvalda motorjournalister att få se de resterande 95 procenten av bilen på ett event i Göteborg. Efter kompaktsuven XC40 kommer sedan ’vanliga’ V40 om lite drygt ett år.

"Nya Volvo XC40 den här veckan?", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)