En klassiker lämnar landet

Volvo XC90 Classic flyttar till Kina

volvo-xc90-classic

Volvos tidigare storsäljande slagskepp XC90 tillverkas idag fredag i sitt allra sista exemplar i Göteborg. Nästa år väntar en helt ny modell. Och en Volvo XC90 Classic.

Hur den gamla modellen (ovan) ser ut vet vi alla. Hur den nya modellen ser ut är däremot än så länge väldigt hemligt. Volvo har än så länge bara släppt interiöra bilder på den läckra Tesla-inspirerade instrumentbrädan med bland annat stöd för Apple CarPlay.

Dashboard-of-the-2015-Volvo-XC90-with-CarPlay

Några idéer om bilens utseende kan vi dock få från de konceptmodeller Volvo visat upp under detta år. Fantasin skenar då snabbt iväg och här är två olika idéer om hur det skulla kunna se ut när bilen visas upp senare i år.

Volvo Concept Estate

2015-Volvo-XC90

Hur var det då med flytten till Kina? Jo, den utgående modellen av XC90 fortsätter att tillverkas i Kina och får då även ett lägre pris och det nya namnet Volvo XC90 Classic. En klassiker helt enkelt.

Mer om Volvo XC90.

Läs mer om nya Volvo XC90 2015 här.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)