Allt mer digital

Lätt ansiktslyftning för VW Golf 2017

Golf GTI 2017

Volkswagen presenterar Golf 2017. En lätt ansiktslyfting med små förändringar på utsidan och mera digitalt på insidan.

Kofångarna fram och bak har fått lite nya veck och så är hela belysningspanelen bak nu helt i LED-utförande. Blink-ljusen är fräsigt animerade som hos exempelvis Audi. Du kan även uppgradera från Xenon till LED framtill.

Golf GTI 2018

Istället är det på insidan det händer. Bas-Golfen innebär nu VWs 1.5-liters fyrcylindriga turbo med ventilavstängning och variabel geometri. Motorn kommer i en 128-hästars BlueMotion-variant och i en ändå ganska kraftfull 148-hästars version med lagom vrid.

Nya Golf GTI får 230 hästar (upp från 220) och ända upp till 245 i Performance-version. Endast den starkare av dessa är aktuell för Sverige verkar det som. Den nya 7-växlade dubbelkopplingslådan gäller över hela programmet och ersätter den tidigare sexväxlade. Fast GTI går förstås att få manuell som på bilden nedan.

Golf GTI 2018

Inuti ser vi skillnader direkt på bilden här ovanför. Ny större infotainmentskärm på 9.2 tum till exempel och det i alla varianter av Golf. Såvitt jag förstår helt kompatibelt med såväl Android Auto som Apple CarPlay. Instrumentklustret blir nu helt digitalt såsom alltoftare hos Audi och därmed konfigurerbar.

Traffic Jam Assist är stöd för krypkörning i kombination  med dubbelkopplingslådan och så är det förbättrad kollisionskoll som nu kan känna av även gångtrafikanter. Och så får även Golf Trailer Assist som är populärt inte minst hos Passat-förare.

I Sverige har det sålts långt över 400 000 exemplar av Golf sedan starten 1974. Det lär fortsätta några år till. Premiär hos din lokala Folkahandlare i början på december.

"Lätt ansiktslyftning för VW Golf 2017", 5 out of 5 based on 1 ratings.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)