Bilsalongen i Detroit

VW Tiguan GTE Active Concept

vw-tiguan-gte-active-concept

Om man sätter gummistövlar på en hybrid VW Tiguan så får man en riktig skogsmulle. En VW Tiguan GTE Active Concept.

VW Tiguan GTE Active Concept visas på årets Detroit-salong och är i det närmaste produktionsfähig om man bortser från exempelvis de alltför ruggade däcken som sannolikt blir direkt otrevliga på vanlig väg.

Koncept-bilen är baserad på andra generationens VW Tiguan som lanseras i Europa i år och i USA nästa år. Det primära skälet för detta koncept får alltså anses vara att bygga amerikanskt intresse för nya VW Tiguan 2017. Att det dessutom är en GTE eller laddhybrid, som idag finns i Golf och Passat, är förståeligt med tanke på höstens Dieselgate.

vw-tiguan-gte-active-concept

VW Tiguan GTE Active Concept kombineras en en liten turboladdad bensinare på 148 hästar med en elmotor och en dubbelkopplingslåda som fördelar kraft och drivning efter önskemål. Med en liten ratt på instrumentbrädan ställer du in Rocks, Sludge and Sand eller Gravel Road. Du kan även ställa in On-Road, Sport, Snow, Charge (motorn laddar batteriet) eller Battery Hold. Dessutom kan du välja main mode mellan Hybrid, EV eller GTE. GTE står för maximal prestanda och är allt annat än ekonomiskt eller miljövänligt.

Alla dessa olika möjligheter är dock tveksamt om de når produktion. Bilen är dessutom upphöjd ca 7 centimeter och har både hasplåtar och fasta dragöglor. Inuti hittar vi en 9.2 tum stor LCD skärm med handviftsstyrning kallad Active Info Display. Självklart kompatibel med både Apple CarPlay och Android Auto.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)