Budgetvalet

Zenith El Primero Chronomaster matchar Range Rover Velar

zenith el primero chronomaster

Det blir nog ingen Range Rover Velar för mig trots allt. Är det samma för dig? Kan en Velar-märkt Zenith El Primero Chronomaster vara ett plåster på såren?

El Primero Chronomaster är framtagen speciellt inför lanseringen av nya Range Rover Velar. Kopplingen är inte helt uppenbar till en början men för den som kan sin Range Rover och sin Zenith så debuterade båda år 1969. Velar som en prototyp från då helt nybildade Land Rover och El Primero Chronomaster som Zeniths första självuppdragande kronograf.

De båda företagen sägs ha samarbetat om design och materialval vilket förmodligen förklarar den tämligen macho utformningen i svart aluminium matchad med koppardetaljer. På baksidan står det givetvis både Land Rover och Velar ingraverat. Armbandet är av gummi och läder som rådande trend föreskriver.

Medan bilen kostar från £45 000 till ca £81 000 (First Edition) så blir klockan avsevärt billigare. En ’vanlig’ El Primero kostar från ca 45 000 kronor och uppåt. Den här blir förmodligen både dyrare och svårare att få tag på dock.

Zenith har tagit fram specialmodeller av just El Primero i motorsammanhang även tidigare. Här berättar klocknördsajten Hodinkee om hur dyra klockor och dyra bilar ofta hör ihop.

Gunnar Lindberg Årneby

FounderYebo!World
Före detta redaktör och ansvarig utgivare. Numera skribent då och då. Kör ofta och gärna bil. Privat en BMW 335i Touring. En praktisk och diskret 'sportbil'.

Senaste notiserna av Gunnar Lindberg Årneby (Se samtliga)