2016 Mercedes C-klass Coupé

2016-mercedes-benz-c-klass coupé

Sugen på en maffig Mercedes S-Klass Coupé men har inte riktigt alla miljonerna på plats? Då kanske nya Mercedes C-Klass Coupé 2016 kan vara något för dig.

C-Klass Coupé är givetvis aningen mindre till både storlek och lyxutrustning men stylingen finns där såväl i den sofistikerade fronten och de horisontella bakljusen som skiljer sig rejält från Mercedes sedan och kombi-modeller.

2016-mercedes-benz-c-klass-coupe

Även inuti syns likheterna med mycket läder och aluminium och så en ratt som är platt nedtill vilket är oerhört rätt just nu. Baksätena är kanske mera symboliska om man så säger.

Motormässigt blir utbudet inte riktigt lika fett som för S-Klass som finns med flera olika åttor. C-Klass Coupé får alltifrån en 2-liters turbomatad basfyra via en twin-turbosexa upp till håriga C63 AMG som dock lär dröja ännu ett tag. Just för C-Klass Coupé kanske inte dieslar eller hybrider är helt aktuellt.

2016-mercedes-benz-c-klass-coupe

Nej, jag vet inte vad nya C-Klass Coupé kommer att kosta. Att den blir avsevärt billigare än S-Klass Coupe står i alla fall utom tvivel. Beställ nu för leverans till våren 2016.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)