Aston Martin DB4 GT Zagato

aston martin db4 gt zagato

Vad sägs om en ny pärla till garaget i vinter? Kanske en av endast 19 tillverkade Aston Martin DB4 GT Zagato från 1962?

Aston Martin DB4 GT Zagato är av många ansedda som en av världens absolut läckraste bilar genom tiderna. Den 10:e december har du din chans att ropa in en på RM Sothebys auktion i New York. Perfekt att kombinera med julshoppingen.

aston martin db4 gt zagato

Aston Martin DB4 GT Zagato var den allra första modellen i ett långt samarbete mellan brittiska Aston Martin och den milanesiska karosserian Zagato.

Bilen i fråga med chassinummer DB4GT/0186/R var den enda som i orginal såldes till Australien och  år 2002 genomgick den en totalrenovering. Den har även vunnit Best In Class på både Pebble Beach och Villa d’Este.

Så vad kan då denna lilla pärla tänkas gå för? RM Sothebys listar inga startpriser men de som vet och kan sånt här talar om ’mer än 16 miljoner dollar’. Så vid närmare eftertanke kanske det inte blir så mycket kvar till övrig julshopping.

aston martin db4 gt zagato

Andra bilar till salu på auktionen innefattar bland annat en Ferrari 250 Europa från 1953 och en Bugatti Type 57C Atalante från 1938. Gillar du mera samtida bilar kanske en Lamborghini Concept S från 2005 kan vara något för dig?

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)