The Baillon Collection – en bilsamlares våta dröm

baillon collection

Tänk dig att du öppnar dörren till en gisten lada någonstan ute på landet och därinne hittar en hel samling med ovärderliga dyrgripar från hela 1900-talet!

Det är precis vad som hände någonstans på Franska landsbygden under hösten som gick.

Roger Baillon var en framgångsrik fransk affärsman som samlade på sin tids allra finaste bilar som han hoppades bevara och restaurera för eftervärlden. Men affärerna gick allt sämre, pengarna tog slut och Mr Baillon fick sälja av ungefär halva samlingen och tappade sugen rejält. Så småningom dog Roger och den kvarvarande samlingen på 60 bilar föll i glömska. Tills nu!

talbot lago t11 1936

I höstas tog Monsieur Baillons släktingar tag i saken och fick samlingen värderad av experter från Arcturial Motorcars. Det visade sig finnas bilar till ett värde at åtskilliga miljoner dollar – per styck. Nu ska allt säljas på auktion till hugade spekulanter som sedan kommer att lägga ned en förmögenhet på att restaurera bilarna till orginalskick.

Bland bilarna märks förutom välkända dyrgripar som Ferrari California, Maserati och Porsche även franska odd-balls som Talbot, Delahaye, Facel Vega och Delage . Här är hela listan inklusive studiobilder från den auktionsfirma som fått jobbet att sälja dyrgriparna nu i februari.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)