Bilsalongen i Chicago 2016

chevrolet camaro 2017

Bilsalongen i Chicago 2016 är avklarad och här är en liten summering av den som vanligt ganska amerikanska historien.

De två mest spännande nya bilmodellerna har vi redan klarat av här på Bilkoll. Nämligen Hyundai Ionic och systerbilen Kia Niro.

hyundai sante fe 2017

Men koreanerna hade mer att visa upp. SUV:en som fick igång standard-SUV-trenden i Sverige, Hyundai Santa Fe, får en rejäl uppfräschning av framförallt nyllet. Och det gäller givetvis även Sport-modellen.

Som vanligt är det mycket SUV:ar i Chicago. Ford lovade inte mindre än fyra nya linjer med olika typer av SUV:ar under de närmaste fyra åren. Alla i segment Ford idag inte anser sig konkurrera i. Vad dessa ska heta eller hur de ska ut vill Ford dock inte berätta än.

Truckarna ökar i försäljning i USA igen och det är inte så konstigt när bensinen nu kostar runt 4 kronor litern … igen. Nya Toyota Tacoma TRD Pro är en och Dodge RAM 2500 Power Wagon en annan. Båda är dock bara nya varianter på redan välkända teman.

dodge ram 2500 power wagon toyota tacoma trd pro

Stoltast bland jänkebilarna får ändå den mintgröna saken högst upp på denna sida anses vara. 2017 års Chevrolet Camaro 1LE, en V8-försedd bil konfigurerad främst för bankörning men även tillåten och nästan acceptabel på vanlig väg.

Slutligen har vi de lite mera vardagsnära och normala, för att inte säga tråkiga bilarna. Då tänker jag framförallt på Chevrolet Trax, en Kia Sportage-liknande bil som inte säljs i Europa och lika bra är nog det.

chevrolet trax 2017

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)