Helt nya BMW X2 presenterad en helt vanlig dag i oktober

bmw x2

Med helt nya BMW X2 är sextetten komplett. X1, X2, X3, X4, X5 och X6. Och snart kommer gigantiska X7. Det går bra nu München.

Precis som X4 är den mera coupe-formade varianten av X3 så är BMW X2 den lite tuffare och opraktiskare varianten av X1. Tittar vi på bilderna är det uppenbart men där finns även nåt annat. Nämligen en liten koppling till elektrifierade i3 – titta på sidans bakre tredjedel.)

bmw x2

Men här finns också det nya formspråk som BMW nu börjar växla över till så sakteliga. Känslan är lite tuffare och hårdare (se nos och grill) och plötsligt sitter det en BMW-logga på C-stolpen. Det har vi inte sett på väldigt många år nu från BMW.

Om vi bortser från utseendet så är det mesta med nya BMW X2 precis som förväntat, alltså samma som för X1 rakt över vad gäller inredning och drivlinor. Väljer du diesel får du fyrhjulsdrift och automat på köpet. Väljer du bensin kostar dessa (rätt mycket) extra. Är BMW lite nervösa över dieslarna här?

bmw x2

Några värstingversioner med bokstaven M eller sexor är inte aktuella vid lanseringen som sker först i mars 2018. BMW tycker väl inte att det finns några riktigt bra stora bilsalonger kvar under hösten att premiärvisa bilen på så det får bli en helt vanlig onsdag i ett ruggigt oktober.

Priser då? Ja, dessa är givetvis inte officiella ännu men om jag räknar baklänges baserat på nuvarande modellprogram så borde nya BMW X2 starta nånstans runt 350 000 för en framhjulsdriven sDrive 18d med manuell låda. Motsvarande X1 kostar idag 327 000 kronor.

bmw x2

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)