Borgward BX7

borgward-bx7

Efter 55 års bortavaro från marknaden är tyska prestigemärket Borgward tillbaka med sin första SUV kallad Borgward BX7.

Borgward BX7 ser ut som en mix av Audis Q-serie, Porsches SUV:ar och så lite Kia Sorento på det. Bilen är en CUV, alltså en crossover SUV och siktar främst på den kinesiska marknaden under 2016. En mera sportig modell kallad Borgward BX7 TS är också aktuell.

borgward-bx7

Det är även i en kinesisk fabrik Borgward BX7 kommer att tillverkas och det är likaså från Kina pengarna bakom detta äventyr kommer. Entusiasmen är det inget fel på med en beräknad försäljningsvolym på 500 000 bilar om året inom bara några år.

Med premiär på årets bilsalong i Frankfurt får vi reda på att BX7 får en tvåliters fyra på 224 hästar kopplad till en sjustegad dubbelkopplingslåda. Vi får dock inte reda på vilken tillverkare som ställer upp med dessa då Borgward knappast utvecklat dem själva. Många moderna hjälpsystem ingår och infotainmenskärmen är över 12 tum stor.

Någon diesel är inte aktuell då det som sagt är Kina som är huvudmarknaden. Det pratas dock om en plugin-hybrid något längre fram i tiden. Om nu detta nygamla märke överlever 2016 ska kanske tilläggas.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)