Carice MK1 är ingen replika

carice mk1

Visst, den ser ut som en Porsche 356-replika bland andra. Det är den inte. Holländska Carice MK1 är en liten elbil som väger in på futtiga 350 kilo.

Efter Donkervoort och Spyker kommer nu elbilen Carice MK1 som onekligen har tydliga likheter med den klassiska Porschen men har krympit några storlekar i torktumlaren.

carice mk1

Carice hette tidigare YES! och visade upp sig första gången på Geneve-salongen 2006. Efter många turer är nu Carice MK1 äntligen redo för försäljning.

carice mk1

Drivlinan är en motor på 20 hästar med en räckvidd på 11 mil eller en på 54 hästar med räckvidden 19 mil. Det finns till och med en barnversion på ynka 5 hästar.

Så varför väger då Carice MK1 så lite och har så klena motorer? Jo, firman bakom är nämligen licensierade för att tillverka så kallade mikrobilar och dessa får inte väga mer än just 350 kilo och rulla på i max 45 knyck. Så enkelt var det.

Carice MK1 träffar en Volvo Amazon

Carice MK1 kostar 22 000 Euro men om den verkligen går att köpa idag känns lite oklart. Undvik att betala i förväg om du faller för frestelsen tt beställa en är mitt råd.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)