Citroen Aircross Concept

citroen-aircross-concept

Det verkar som om fransmännen har återfått sin tro på lite knasiga bilar. Efter gummidörrsvagnen C4 Cactus är det nu dags för Citroen Aircross Concept.

Det är på bilsalongen i Shanghai längre fram i april man visar upp Citroen Aircross Concept som alltså är ett koncept på hur en mellanstor (tänk Audi Q5) crossover skulle kunna se ut inom några år.

Bulliga former och bikakestrukturerade deformationszoner fyllda med ’aluminium foam’ vad det nu kan tänkas vara egentligen. Accent-detaljer runt bilen gör intrycket lättare trots stora bulliga lackerade ytor. Exempelvis ramen runt bakre sidorutan.

citroen-aircross-concept

Inuti blir det som så ofta på koncept numera riktigt stora (12″) skärmar istället för mekaniska mätare i instrumentbrädan. Reglagen är typiskt konceeptmässiga (det vill säga mera snygga och coola än praktiska) och ratten är platt både ovantill och nedtill.

Sätena är inte direkt några kramisar utan snarare soffor. Varje soffa har dessutom egna högtalare och mikrofoner för att skapa sin egen lilla audio-bubbla. Så individuellt. Kameror på bilens utsida dokumenterar resan.

citroen-aircross-concept

Motorn anges till en 1.6-liters turbofyra på 218 hästar kombinerat med en liten elmotor på 95 hästar som driver bakaxeln. Tack vare denna kombo tar sprinten 0-100 blott 4.5 sekunder.

Citroen Aircross Concept följer i spåren av C4 Aircross och C-Crosser. Frågan är nu om den blir verklighet eller inte.

Senaste inläggen av Gunnar Lindberg Årneby (se alla)