Concept 8 Series visar nya lyxiga BMW 8-serie

BMW Concept 8 series

Årets stora nyhet på Villa d’Este Concorso d’Eleganza är BMW Concept 8 Series som visar oss hur nya BMW 8-serien förmodligen kommer att se ut.

Villa d’Este Concorso d’Eleganza är en mycket lyxig tillställning vid Comosjön i Italien som infaller ungefär så här års varje år. BMW är en huvudarrangörerna så det är inte så konstigt att det är här de läckraste koncepten visas upp. Miljön är ju så mycket trevligare än en mässhall i Frankfurt eller Geneve gubevars.

bmw concept 8 series

Årets konceptbil heter Concept 8 Series och skvallrar givetvis om nya eller snarare återupplivade 8-serien, en modellserie vi inte sett sedan 90-talet. Bilen är baserad på nuvarande 7-serien och blir därmed större än den nu inte längre helt unga 6-serien.

Bilen kallas koncept men åtminstone på utsidan är nog bilen mer eller mindre helt klar. På insidan är konceptet kanske aningen för spejsigt och avskalat för att riktigt kunna fylla alla de funktioner en modern BMW ska, men vad vet väl jag egentligen.

bmw concept 8 series

BMWs designboss Adrian van Hoydoonk talar om en fullblodig körmaskin av högsta klass och det var väl inte  mer än väntat. Inte heller att den förmodligen blir rejält dyr. Eller att det knappast blir frågan om några direkt miljövänliga motorer här.

Konceptbilen har en dubbelturbo V12 på 6.6 liter så krut ska inte saknas för den som vill betala lika mycket för en BMW som för en Bentley Continental eller Rolls Royce Wraith. Och då är det grundmodellen. Givetvis blir det även en M8 med samma biturbo V8 som i M5 tids nog. Vi kan nog även räkna med en cabriolet tids nog.

arneby