David Brown Mini Remastered

david brown mini remastered

Vad sägs om en gammal Mini som i stora delar är helt ny? Det här är David Brown Mini Remastered. Och den är sannerligen inte billig.

Jag har tidigare skrivit om David Browns minst sagt dyra Speedback GT för närmare 7.5 miljoner kronor. Nu har den brittiske bilförädlaren en något billigare modell på gång. En Mini Remastered som så att säga är ny och gammal på samma gång.

david brown mini

’Project 2’ som projektet kallas internt innebär en mini som ser ut som orginalet från 60-talet men i själva verket är nästan ny inifrån och ut. Från chassi och plåtar till inredning och instrumentering.

Kolla karossen noga och jämför med orginalet så ser du att David Brown Mini Remastered är mera välavrundad både här och där. Inredningen är helt ’bespoke’ så att säga och huvudenheten med petskärm kommer från Pioneer. Instrumentbrädan är lite japansk retrobil snarare än brittiskt 60-tal.

david brown mini dashboard

Motormässigt känner vi igen uppgifterna 1,275 kubik och fyrväxlad manuell låda. Här vill David Brown inte gå in och ändra allt för mycket utan har valt rekonditionerade spisar istället för nya. Det innebär 79 uppiffade kusar som räcker bra för att få fart på den lilla plåtlådan.

David Brown säger att det tar ungefär 1000 timmar att bygga en Mini Remastered och för dessa vill de ha mellan 600 000 och 850 000 kronor beroende på utrustning. Dyrt för en liten Mini. Men en väldigt unik sådan!

arneby